Mamy Twój ekspres JURA. Zadzwoń!
Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł
Kawa składa się w 98% z wody. Zatem woda najwyższej jakości jest niezbędna do stworzenia najlepszego doświadczenia kawowego. CLARIS Blue+ firmy JURA jeszcze bardziej rewolucjonizuje filtrację wody. Technologia filtrowania wody zapewnia większą higienę w ekspresie do kawy, począwszy od samego zbiornika na wodę. Wybierając CLARIS Blue+ zwiększasz ochronę, bezpieczeństwo produktu i żywotność ekspresu do kawy, dzięki czemu możesz cieszyć się doskonałą kawą - za każdym razem.
Czym różni się filtr Claris Blue+ od zwykłego filtra Claris Blue?
W dolnej części wkładu filtra CLARIS znajduje się kapsułka z naturalnymi składnikami aktywnymi, które stabilizują wodę w zbiorniku, redukując osadzanie się kamienia u podstawy zbiornika. Funkcjonuje ona w całości dzięki naturalnemu ruchowi wody w zbiorniku, która stale delikatnie przepływa przez kapsułę, bez konieczności użycia dodatkowej energii lub specjalnego mechanizmu. Tak jak poprzednio, górna część wkładu filtra CLARIS wykorzystuje wymianę jonową i aktywny węgiel z zasadą up-flow, aby przefiltrować dokładnie taką ilość wody, która pozwoli uzyskać idealną filiżankę kawy.
CLARIS Blue+ dostarcza idealną wodę do doskonałych specjałów kawowych. Wydajność wkładu filtra zależy od stopnia twardości wody.
CLARIS Blue+ wzmacnia sprawdzoną, profesjonalną zasadę up-flow, która filtruje dokładnie taką ilość wody, jaka jest potrzebna przy każdym parzeniu kawy, poprzez dodanie kapsułki zawierającej naturalne składniki aktywne. A "plus"? Naturalny ruch wody powoduje, że stale delikatnie przepływa ona przez kapsułkę, stabilizując ją poprzez kontakt. Efektem jest mniejsza ilość kamienia i maksymalna czystość w zbiorniku na wodę.
Dzięki innowacyjnej formule, wkłady filtrujące nadają się do wody bieżącej w każdym miejscu na świecie. Wysoce skuteczny granulat stale filtruje węglan wapnia do optymalnego poziomu (nawet gdy twardość wody jest niska) i obniża poziom substancji szkodliwych i pogarszających smak, takich jak chlor, skuteczniej niż kiedykolwiek wcześniej. Zachowuje ważne minerały i fluorki, które pomagają przenosić smak. Optymalna stabilizacja poziomu węglanu wapnia w zbiorniku wody, w połączeniu z wydajną filtracją podczas przygotowywania kawy, zapewnia optymalną higienę i jakość wody dla doskonałego aromatu kawy.