Kawa świeżo palona • broda. coffee • Espresso Rapido 100% Arabica • 1000g

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: RAPIDO1000
  • Producent: BRODA COFFEE
  • Kod producenta: 5905683661515
  • Dostępność: Towar na magazynie - Wysyłka 24h Towar na magazynie - Wysyłka 24h

    Koszty wysyłki: Darmowa od 249 zł


  • Historia ceny
  • szt.
  • Cena netto: 60,81 zł 74,80 zł
  • Karty płatnicze i kredytowe, Płatność gotówką w pobraniu, Płatność przelewem, eRaty Santander Consumer Bank RATY 0%, SZYBKIE PŁATNOŚCI ONLINE , BLIK, GOOGLE PAY iMoje, BLIK, Kup teraz i zapłać do 21 dni (TwistoPay), SZYBKIE PŁATNOŚCI PRZELEWY24.PL

Espresso Rapido

100% Arabica

Witaj w królestwie władczych zwierząt, gdzie dumny gepard z opakowania obserwuje Cię swoim majestatycznym spojrzeniem. To zwierzę nie tylko symbolizuje szybkość, ale również władzę i bogactwo, którą był symbolem w czasach starożytnych.
Kawa ziarnista Espresso Rapido to 100% szlachetnych ziaren arabiki, pochodzących z upraw zlokalizowanych w malowniczej Etiopii. Odmiana Dijmmah, rosnąca w naturalnych warunkach i korzystając z przyjaznego klimatu regionu, stała się nie tylko najbardziej charakterystyczną, ale także jedną z najbardziej popularnych kaw tego kraju. Jej drobne ziarna, zbierane ręcznie na imponujących wysokościach 1500 m n.p.m., czynią tą kawę jeszcze bardziej wyjątkową i niepowtarzalną.

Espresso Rapido - charakterystyka

Espresso Rapido to niezwykła kawa ziarnista, świeżo palona o delikatnym smaku, który zachwyca swoją subtelnością i niepowtarzalnością. Połączenie wyrazistej słodyczy i delikatnej kwasowości tworzy perfekcyjnie zbalansowaną kompozycję, która doskonale sprawdzi się zarówno w tradycyjnym espresso, jak i w kawie z dodatkiem mleka i cukru.

Stopień Palenia: 3/5

Kwasowość: 3/5

Body: 3/5

Przeznaczenie: ekspresy automatyczne, ekspresy kolbowe, kawiarki, alternatywne parzenie

Espresso Rapido - profil smakowy

Espresso Rapido to doskonałe połączenie wyrazistej słodyczy, subtelnej kwasowości i bogactwa aromatycznego. Każdy łyk to starannie zbalansowany zestaw doznań, gdzie nuty rodzynek i kwiatowego aromatu harmonijnie współgrają z delikatną kwasowością, przypominającą wytrawne wino i świeże cytrusy. Jej smak to prawdziwa uczta dla zmysłów, która przeniesie Cię w podróż do prowincji Kaffa – regionu Etiopii skąd pochodzą ziarna odmiany Dijmmah.

Wyczuwalne nuty smakowe: kwiaty, rodzynki, cytrusy, wytrawne wino

Świeżość i przechowywanie

Zadowolenie oraz wygoda naszych Klientów jest dla nas najważniejsze. Do pakowania naszych kaw wykorzystujemy opakowania najwyższej jakości, ze specjalnym wentylem oraz zamknięciem w technologii "ZIPPER".

Jaki wpływ na kawę ma opakowanie?

Kawa świeżo palona do tygodnia czasu od wypalenia przechodzi proces najbardziej intensywnego odgazowania. Bardzo ważnym elementem w opakowaniu jest więc wentyl umożliwiający odprowadzenie nadmiaru gazów, przy jednoczesnym zachowaniu całości aromatu kawy.

Zamknięcie "ZIPPER" umożliwia wielokrotne, szczelne zamknięcie kawy, mimo jej rozpakowania. Dzięki temu rozwiązaniu możemy być spokojni o świeżość naszej kawy przez długi czas, bez konieczności przesypywania kawy do szczelnych pojemników.

Kategoryzacja kawy

Speciality

Ziarna najwyższej jakości. Zawartość wilgoci 10-12%. Brak wad kategorii pierwszej, nie więcej niż pięć wad kategorii drugiej. Punktacja pucharowa musi być wyższa niż 80 punktów i być wolna od błędów pucharowych.

Premium

Ziarna bardzo dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Do ośmiu wad, w tym wady kategorii pierwszej. Punktacja pucharowa wynosi zazwyczaj 75 – 79,75 punktów i jest wolna od błędów pucharowych.

Exchange

Ziarna dobrej jakości. Zawartość wilgoci 9-13%. Liczba defektów mieści się w przedziale 9-23. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 75.

Bellow Standard

Ziarna poniżej standardu. Zawartość wilgoci 7-15%. Liczba defektów do 86. Wynik pucharowy będzie zazwyczaj poniżej 60.


Pochodzenie ziarna: Etiopia
Stopień palenia: 3/5
Kwasowość: 3/5
Body: 3/5
Waga opakowania kawy: 1000 g
Skład: 100% Arabica